PETE ASTOR – TIME ON EARTH

Artiest info
Website
facebook
Label: Tapete Records
distr.: Sonic RendezVous

De deskundige muziekkenners onder onze lezers zullen de naam van de Engelse zanger en songschrijver Pete Astor wellicht herkennen als muzikant die in het verleden samenwerkte met de door hem opgerichte groepen ‘The Loft’ en vooral ‘The Weather Prophets’, maar die ook betrokken was bij de muzikale projecten ‘The Wisdom Of Harry’ en ‘Ellis Island Sound’.

Deze nu 62-jarige artiest heeft echter ook een indrukwekkende solocarrière om op terug te vallen. Die begon in 1990 met zijn debuutalbum “Submarine” waarna met de regelmaat van een klok nog negen andere albums werden uitgebracht met “You Made Me” in 2020 als laatste release. Op 7 oktober zal zijn elfde cd “Time On Earth” op de platenmarkt worden losgelaten onder het deskundige toezicht van platenlabel ‘Tapete Records’.

Pete Astor schreef tien nieuwe nummers voor deze plaat waarvan reeds twee songs als single zijn verschenen: “English Weather” (zie 2e video) en albumtiteltrack “Time On Earth”. Wij tippen op het op de eerste video te horen liedje “Fine And Dandy” als mogelijke volgende single. Pete Astor geeft als deskundige in de muziekwereld ook les in muziekgeschiedenis aan de ‘University Of Westminster’. Hij weet dus als geen ander hoe je best een song kunt opbouwen en dat demonstreert hij in de songs op “Time On Earth” waarin hij reflecteert op de snel voorbijvliegende jaren in het leven.

Dat begint met de zachtjes voortkabbelende openingstrack “New Religion”. In de heerlijke ballads “Stay Lonely” en “Miracle On The High Street”’ vinden we hem op zijn best klinken. Ook de muzikaal sterke nummers “Soft Switch”, “Grey Garden” en het catchy “Undertaker” mogen bij ons in de toekomst zeker nog wat vaker door de speakers weerkinken. De muzikanten die Pete Astor bij de opname van dit album in de studio hebben bijgestaan zijn Andy Lewis op basgitaar, gitarist Neil Scott, multi-instrumentalist Ian Button op drums en Sean Read als opnameleider en producer van “Time On Earth”. Dit is een heel mooi album met liedjes die perfect illustreren waarom het Britse dagblad ‘The Guardian’ deze Pete Astor heeft gedefinieerd als ‘The master of less is more’

(valsam)